Megnézem!
Bezár!
.hu .de

SZÉCHENYI 2020

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

          1992 - 2017

25 éve az Önök szolgálatában!

Hogyan ne!!!

Tekintse meg Képgalériánkat >> 
amelyből egyértelmű választ kap a feltett kérdésre!

Elérhetőségeink

Szerviz, Telephely:
8230 Balatonfüred. Damjanich út 4.
Telefon: +3687481752 

Iroda, Üzlet: 
8230 Balatonfüred, Szömörce u 6. 

Nyitva: Hétfőtől – Péntekig 
10.00-tól - 15.00-ig
Telefon / Fax: +3687785679
Mobil: +36205173368
E-mail: volcseykft@gmail.com , volcseyhotechkft@gmail.com ,  info@volcseykft.hu 

Ügyvezető: Völcsey Zoltán
Mobil: +36209245139
E-mail:volcsey@me.com

Tovább >>

Forgalmazott márkáink
Forgalmazott márkáink
Forgalmazott márkáink
Forgalmazott márkáink
Völcsey Hötech Kft.
Netstilus Webdesign

Mi a hőszivattyú?

A hőszivattyú egy olyan berendezés a fűtéshez, hűtéshez és a meleg víz előállításához, mely a külső környezet energiáját használja fel oly módon, hogy külső energia segítségével hőt szállít az adott hőforrás felől a fűtendő helyiségek felé.

A klimatizálásról

Földrészünkön az emberek legnagyobb része "mesterséges" körülmények között él, azaz zárt épületekben tölti életének legnagyobb részét. Természetes az a törekvés, hogy ezekben a terekben olyanok legyenek a körülmények, hogy azok feleljenek meg az egészségügyi követelményeknek, akadályozzák meg a környezet káros hatásait, de ugyanakkor ...

A Karbantartás fontosságáról

A rendszeres tisztítás és karbantartás nemcsak a berendezés megbízható és gazdaságos üzemeltetése, hanem a baktériumok elleni védekezés szempontjából is nagyon lényeges!

Tovább >>

Völcsey Hőtech Kft.
Völcsey Hőtech Kft.
Klíma Szerviz
Klímák forgalmazása
Völcsey Hőtech Kft. Balatonfüred
Netstilus Webdesign

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Szerviz

Természetesen a cégünk által felszerelt klímaberendezésekre GARANCIÁT vállal, és az esetleges problémák esetén nálunk az ÜGYFÉL az első!

A Karbantartás fontosságáról:

"A rendszeres tisztítás és karbantartás nemcsak a berendezés megbízható és gazdaságos üzemeltetése, hanem a baktériumok elleni védekezés szempontjából is nagyon lényeges."

A legionella baktériumok okozta megbetegedések kialakulásában igen lényeges az épületgépészeti rendszerek szerepe. Megfelelő karbantartásuk és tisztításuk elengedhetetlenül fontos a fertőzések elleni védekezésben, amely speciális eszközök és anyagok alkalmazását igényli. Magyarországon évente néhány száz esetben merül fel a legionellózis gyanúja, az igazolt halálesetek száma 8-15 közötti.


Az "Amerikai légionáriusok" nevű veteránszervezet 1976. júliusi philadelphiai nagygyűlésen, a résztvevők között ismeretlen eredetû, 31 halálesetet okozó járványos megbetegedés tört ki. A kezdetben terrorcselekményre gyanakvó hatóságok nagy erőket mozgósítottak a fertőzés forrásának felderítésére. Az addig ismeretlen kórokozó baktériumfajt végül csak 1977 januárjában sikerült azonosítani, amely a legionárusok után a Legionella pneumophila nevet kapta. A baktériumok a rendezvény helyszínéül szolgáló szálloda légkezelőjének nedvesítőkamrájában szaporodtak el, és a szellőző levegő útján jutottak a tartózkodási zónába.

Mára a Legionella baktériumcsaládnak több mint ötven faja vált ismerté, amelyek közül 19 bizonyítottan képes halálos emberi fertőzést okozni. A baktériumok a felszíni vizekben gyakorlatilag bárhol megtalálhatók. Mivel a vízmûvekben alkalmazott klóros fertőtlenítés a legionellák ellen gyakorlatilag hatástalan, az ivóvíz hálózatok vizében mindig előfordulhatnak. A baktériumok a bőrre vagy a tápcsatornába jutva semmilyen betegséget nem okoznak, a fertőzés kialakulásának egyetlen lehetséges módja, ha a fertőzött vízből származó vízpermet belélegezve az emberi tüdőbe jut. A betegség kialakulásában nagyon lényeges a víz legionella-koncentrációja, a cseppek mérete, és az expozícíós idő, vagyis hogy az érintettek mennyi ideig lélegzik be a fertőzött vízcseppeket. A tüdőbe a légutak szûrőrendszere miatt csak az 5um-nél kisebb méretû cseppek jutnak be, az 1 um-nél kisebbek azonban a kilégzéssel távoznak.
Nagyon lényeges a személy immunrendszerének állapota is. Fokozott veszélyeztetettek az idősek, a gyerekek és bizonyos speciális betegségekben szenvedők. A betegség lappangási ideje viszonylag hosszú, 2-10 nap. Enyhébb fertőzések esetén, illetve a lappangási idő alatt a tünetek az influenzára hasonlítanak, felületes orvosi vizsgálat nem is tudja a legionellózist az influenzától elkülöníteni. A kialakult betegség legfontosabb tünete a rendkívül súlyos igen magas lázzal járó atípusos tüdőgyulladás, amely mellett a tünetek az emésztő- és idegrendszerre is kiterjedhetnek. A betegség halálozási aránya 15-20 százalék körüli, de nagyon sok múlik az időben alkalmazott megfelelő terápián.

A betegség csak speciális antibiotikumokkal gyógyítható, ám egyes, a lappangási idő alatt alkalmazott, széles spektrumú antibiotikumok szintén hatásosak a betegség kezelésében.
Az utóbbi évek statisztikái alapján Magyarországon évente néhány száz esetben merül fel a legionellózis gyanúja, az igazolt halálesetek száma 8-15 közötti. Tekintve, hogy a hazai orvosi gyakorlat alapján az influenza-szerû betegségek kezelésére elterjedten alkalmaznak széles spektrumú antibiotikumokat , gyaníthatóan igen sok fertőzés marad felismeretlenül.
A legionellózis tipikus civilizációs betegség, a fertőzések kialakulásában rendkívül fontos az épületgépészeti rendszerek szerepe. A baktériumok csak a 20-50 fok hőmérséklet tartományban szaporodóképesek. Az emberi fertőzés kialakulásához a baktériumokat nagy mennyiségben tartalmazó vízből képződött 1-5um méretû vízcseppek tartós belélegzése szükséges. A betegség kialakulásához szükséges feltételek természetes körülmények között egyidejûleg gyakorlatilag sohasem teljesülnek, egyes épületgépészeti rendszerek azonban éppen a kritikus hőmérsékletû vízből képződő vízcseppeket bocsátanak ki környezetükbe.

Ha a nem megfelelő üzemeltetés miatt az ilyen rendszerek vizében elszaporodnak a legionellák, a fertőzés és betegség kialakulását nem lehet kizárni. A legionella-fertőzés szempontjából legnagyobb nehézséget a használati melegvíz rendszerek, a whirlpoolok, szobai szökőkutak, a nedves mosást alkalmazó légtechnikai berendezések, evaporatív hûtők jelentik. A legionellózis forrása lehet felületi hûtést alkalmazó légtechnikai berendezés is. A legionellák sejten belül élősködő baktériumok, légáram útján akár az elpusztult egysejtûek kiszáradása esetén is eljuthatnak bárhová. Megjelenhetnek a felületi hûtők kondenzvízében is, számukra megfelelő körülmények esetén pedig elszaporodnak a csepptálcán, és onnan kerülhetnek vissza a légáramba.

Hideg-és használati melegvíz rendszerekben a védekezés legalkalmasabb módja a víz hőmérsékletének a kritikus tartományon kívül való tartása. A hidegvíz rendszerek vize nem melegedhet 20 fok fölé, a használati melegvíz hőmérséklete pedig meg kell haladja az 50 fokot. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, rendszeresen ellenőrizni kell a víz legionella koncentrációját, és a rendszert az eredmények függvényében fertőtleníteni kell. Whirlpoolok , nedves mosók, evaporatív hûtők esetében mikrobicidek, a legionellák ellen alkalmas vegyszereket kell a vízbe adagolni. Mikrobicideket szükséges alkalmazni a felületi hûtők csepptálcáján is. A legionella baktériumok elpusztítása elérhető UV-sugaras kezelés alkalmazásával is.

A rendszeres tisztítás és karbantartás nemcsak a berendezés megbízható és gazdaságos üzemeltetése, hanem a baktériumok elleni védekezés szempontjából is nagyon lényeges. A különböző vizes rendszerekben lévő lerakódások -vízkő, iszap-védelmet nyújtanak a különböző fertőtlenítési eljárásokkal szemben. Kiemelt figyelmet igényel a vízzel érintkező nedves felületeken (például csővezetékek és mosókamrák belső felületén, elpárologtatón, kondenztálcán) kialakuló speciális kolónia , a biofilm. A biofilm szerves és szervetlen anyagokból álló biológiai hártya, amely elsősorban mikroorganizmusokat és mikrobiológiai termékeket foglal magában. A legionellák a biofilmben találják meg a legkedvezőbb élet- és szaporodási feltételeiket. A biofilm speciális struktúrája erős védelmet nyújt a fertőtlenítési eljárásokkal szemben, ezért nagyon fontos, hogy olyan tisztító és fertőtlenítő szereket alkalmazzunk, melyek az EU vonatkozó szabványai szerint igazolt módon alkalmasak erre a feladatra.

Dr. Szánthó Zoltán
-egyetemi docens BME Épületgépészeti és
Gépészeti Eljárás-technika Tanszék

 

 

Elsősorban klíma, és hűtéstechnikai rendszerek tervezésével,forgalmazásával, kivitelezésével, szervizelésével foglalkozunk.

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

klíma, klímatechnika, hűtéstechnikai rendszerek tervezése, klímák forgalmazása, hűtéstechnikai rendszerek kivitelezése, klímák javítása, klímák szervizelése, klímajavítás, límatisztítás, Klímatechnika, Hűtéstechnika, Légkondicionálás, Szellőzéstechnika, Autóklíma, Folyadékhűtők, Toshiba, Panasonic, Daikin, MTA, klíma balalatonfüred, füred, klíma völcsey, Autóklima szerviz, hőszivattyú,

 

Impresszum | | | Tartalom: * Völcsey Hötech Kft. * 1992 - 2018 | Klikk: 10688 / 3972
Völcsey Zoltán | Balatonfüred | Völcsey Kft.
2012. január 20


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A Balatonfüredi Völcsey Kft. klíma, és hűtéstechnikai rendszerek tervezésével, forgalmazásával, kivitelezésével, szervizelésével foglalkozik.

Tulajdonos: Völcsey Zoltán

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Szerviz - | Völcsey Kft. Balatonfüred | A Balatonfüredi Völcsey Kft. klíma, és hűtéstechnikai rendszerek tervezésével, forgalmazásával, kivitelezésével, szervizelésével foglalkozik.

Szlogen:

Linkfelhő: klíma, klímatechnika, hűtéstechnikai rendszerek tervezése, klímák forgalmazása, hűtéstechnikai rendszerek kivitelezése, klímák javítása, klímák szervizelése, klímajavítás, límatisztítás ,Klímatechnika, Hűtéstechnika, Légkondicionálás, Szellőzéstechnika, Autóklíma, Folyadékhűtők, Toshiba, Panasonic, Daikin, MTA, klíma balalatonfüred, füred, klíma völcsey, Autóklima szervíz

Készült:2012. január 20

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár